4 tips om uw bedrijf beter te beveiligen

Het is de angst van elk bedrijf. Ongewenste gasten komen uw terrein op met de verkeerde intenties. Denk aan overvallen of personen die bedrijfsgegevens willen stelen. Om overzicht te houden wie er in uw pand rondloopt en om ongewenste gasten te weren, volgt u simpelweg de volgende tips op uit deze blog.

Laat automatische hekwerken plaatsen

De eerste maatregel om uw bedrijf beter te beveiligen, is om een grote hekwerken aan te schaffen. De Wit Hekwerken biedt hierin een ruime keuze aan bedrijfshekwerken. Doordat de bedrijfshekwerken automatisch zijn, kunt u op afstand beslissen wie er wel en wie er niet op uw bedrijfsterrein aanwezig mogen zijn. Hierdoor kunt u ongewenste gasten op deze manier eenvoudig weigeren.

Schuifpoort vrijdragend

Schaf beveiligingscamera’s aan

Doormiddel van beveiligingscamera’s houdt u eenvoudig verschillende delen van uw bedrijf tegelijkertijd in de gaten. Zo weet u bijvoorbeeld wie er voor uw hek staat, en wie er al binnen is. Ook binnen uw bedrijf is het handig om constant te bekijken wie wat aan het doen is. Op deze manier kan ook voorkomen worden dat personeelsleden met verkeerde intenties niet zorgeloos hun gang kunnen gaan. Zo worden bedrijfseigendommen en bedrijfsgegevens veiliggesteld.

Beveiligingscamera's

Werk met vingerscan

Tot voorheen werkten veel bedrijven met een pasjessysteem. Echter konden de pasjes gemakkelijk worden gestolen of worden overhandigd aan derden waardoor de het pasjessysteem dus niet optimaal werkte. Uiteindelijk bleek dat de toegangspas zelfs nagemaakt konden worden. Daarom is het vingerscansysteem, één van de modernere technieken bij Nederlandse bedrijven, in het leven geroepen. Het vingerscansysteem zorgt ervoor dat u precies weet welk individu, op welk tijdstip, is binnengekomen. Wanneer de vingerscan wordt herkend kunnen de poortjes voor de betreffende medewerker worden geopend. Dit betekent dus dat ongewenste gasten, waarvan hun vingerscan niet in het systeem staat, dus ook onmogelijk toegang krijgen tot uw bedrijf.

Vingerafdrukscanner

Neem menselijke toezichthouders aan

Nadat auto’s zijn toegelaten tot het bedrijventerrein is het ook altijd handig om menselijke toezichthouders aan te wijzen die bij verdachte personen nogmaals een controle uit kunnen voeren. Dit kan door beveiligers in te zetten bij de ingang van het bedrijf. Maar ook een milderere versie is prima om in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een receptioniste die een oogje in het zeil houdt. Op deze manier kunnen verdachte mensen alsnog gecontroleerd worden, geweigerd worden, weggestuurd worden of er kan in extreme gevallen alarm worden geslagen. Naast dat receptionisten of beveiligers dus snel kunnen handelen, schrikken zij ook al heel wat mensen af. Zo zullen ongewensten gasten minder snel proberen uw pand binnen te komen wanneer zij weten dat ze in de gate gehouden worden of zelfs kunnen worden gecontroleerd.

Toezichthouder

Houdt ongewenste personen op afstand

Het belangrijkste systeem om ongewensten personen ver op afstand te houden, is het hekwerksysteem. Hiermee kunt u ongewensten personenauto’s in eerste instantie al weigeren. Heeft u nog geen hekwerksysteem, of heet u iemand per ongeluk toch doorgelaten? Zorg dan dat u camerasystemen heeft zodat beveiligers of receptionisten kunnen detecteren waar de ongewenste gast zich bevindt. Zorg ook dat u een veiligheidssysteem zoals vingerscan gebruikt. Zo kunnen ongewenste gasten nooit echt uw bedrijf binnenkomen.