4 voordelen van kooivoetbal

Anno 2020 is kooivoetbal extreem populair. Dit geld niet alleen voor Nederland. Kooivoetbal is namelijk één van de snelst groeiende sporten in Europa! Misschien twijfelt u nog om een voetbalkooi aan te schaffen. Lees vooral verder en kom de 4 grootste voordelen van kooivoetbal te weten. Na deze blog zult u waarschijnlijk geen twijfel meer over hebben.

Kooivoetbal leert kinderen sociale vaardigheden

Voetballen is vrijwel onmogelijk in je eentje. Daarom voetbal je normaal gesproken in een team. Kooivoetballen is echter bedoeld om plezier te maken met je vrienden of met andere kinderen uit de buurt. Want juist door de andere kinderen uit de buurt leren kinderen nieuwe sociale contacten leggen, en zo dus ook weer nieuwe vrienden maken. Kortom, is kooivoetbal veel meer dan tegen een balletje aan trappen. Door middel van een voetbalkooi kunnen kinderen elkaar ontmoeten en hierdoor groeien de sociale vaardigheden van kinderen, maar ook van jongvolwassenen.

Voetbalkooi

Van kooivoetballen word je hard

Kinderen die voor het eerst tegen een bal in de voetbalkooi trappen, zullen wellicht niet in staat zijn om in één keer de allerbeste te zijn. Oefening baart kunst. Dit betekent dus dat ze een zekere ontwikkeling doormaken om op een hoger spelersniveau te komen. Kinderen zullen mogelijk te maken krijgen met blessures, oneerlijkheden, verlies, pijn en ga zo maar door. Dit zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat deze kinderen doorzettingsvermogen ontwikkelen. Voor de ontwikkeling in hun verdere leven is dat supergoed. Kinderen worden er harder van en zullen in toekomstige situaties ook minder snel opgeven.

Door kooivoetballen bouw je conditie op

Tijdens een potje kooivoetballen zijn kinderen constant in beweging. Niet alleen rennen de kinderen alleen maar, ook hun spieren worden constant getraind door dit sportieve spel. Door regelmatig te kooivoetballen verhogen kinderen hun uithoudingsvermogen. Hierdoor stijgt hun conditie. Natuurlijk zorgt het kooivoetballen er ook voor dat veel kinderen buitenspelen in plaats van binnen achter computer, PlayStation of smartphone. Dit is zowel goed voor de conditie als voor de gezondheid. Hier gaat voordeel 4 ook over.

Sporten is gezond

Kooivoetballen is een spel, maar tegelijkertijd ook een zeer intensieve sport. En net zoals bij elke sport, is ook kooivoetballen erg gezond voor kinderen. Zo verbeterd bijvoorbeeld het humeur van kinderen door het kooivoetballen. Verder is kooivoetballen goed voor de bloedcirculatie van kinderen, maar ook voor hun ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Daarnaast verhoogt het spelen van kooivoetbal de weerstand en het helpt om te ontspannen. Verder wordt de balans van kinderen verbeterd. Hierdoor verkleint bijvoorbeeld de kans op vallen. Verder hangt kooivoetballen ook nog eens positief samen met de mentale gezondheid van kinderen. Kortom brengt kooivoetballen ongelofelijk veel voordelen met zich mee op het gebied van gezondheid en welzijn.

Voetbal kooi

Waar vind ik een voetbalkooi?

Samengevat brengt kooivoetballen veel positieve aspecten met zich mee. Zo leren kinderen sociale vaardigheden, kinderen creëren doorzettingsvermogen, kinderen bouwen conditie op en tot slot heeft kooivoetbal velen gezondheidsvoordelen. In de webshop van De Wit Hekwerken vindt u hoogkwalitatieve voetbalkooien. Neem snel een kijkje in de webshop of vraag meteen een offerte aan.