5 tips om uw huis optimaal te beveiligen

Voor iedereen is een huis vaak zijn of haar belangrijkst eigendom. In huis wilt u zich toch ook veilig kunnen voelen? U wilt daarom vast niet dat er inbraken of overvallen plaats kunnen vinden. Met de volgende 5 tips zorgt u ervoor dat dit ook niet kan gaan gebeuren. Zo kunt u zich thuis volledig veilig voelen.

Zorg voor goede deursloten

De meeste inbrekers betreden een woning via een deur. Dat is dan ook de reden dat het noodzakelijk is om goede sloten te kopen. Doe dit voor zowel uw voordeur als achterdeur. Denk hierbij aan een meerpuntsslot. Bij een meerpuntsslot wordt er op meerdere plekken een deur op slot gedraaid met slechts één sleutel. Om het welbekende flippen tegen te gaan kunt u een anti-inbraakstrip aanschaffen. Ook een veiligheidscilinder is erg handig om het voor inbrekers nog lastiger te maken om binnen te komen. Wat extra handig is bij een achterdeur, is een dievenklauw. Dievenklauwen zijn bijna noodzakelijk wanneer de scharnieren van een achterdeur gemakkelijk te forceren zijn. Dus, wilt u uw deuren extra beveiligen, schaf dan een meerpuntsslot, een anti-inbraakstrip, een veiligheidscilinder en dievenklauwen aan.

Gebruik goede verlichting

Goede verlichting is zowel binnenshuis als buitenshuis zeer effectief. Het is erg belangrijk om binnenshuis lichten aan te laten, ook al bent u niet thuis. U kunt bijvoorbeeld uw huiskamerlampen op een timer zetten. Hierdoor springen uw lampen automatisch aan wanneer het donker wordt. Dit is handig zodat inbrekers denken dat u thuis bent, terwijl u dat misschien niet bent. De kans is daarom groot dat inbrekers uw huis overslaan. Verder is het handig om buitenlampen op te hangen. U kunt kiezen voor buitenlampen op timer, of buitenlampen met een bewegingssensor. Dit schrikt inbrekers enorm af. De grootste angst van inbrekers is namelijk de angst om gezien te worden. Installeer dus snel de juiste binnen en buitenlampen om de kans op inbrekers die uw huis voorbijlopen te vergroten.

Beveiliging huis

Laat ramen niet zomaar openstaan

U kent het vast wel, u gaat even een boodschap doen of u laat uw hond eventjes uit. Het is nog licht en u bent maximaal een kwartiertje weg. U denkt, ik kan mijn ramen toch wel even open laten staan? Nee, dat kan niet. Inbrekers zijn zowel overdag als in de nacht actief en doen dit vaak heel onopvallend. Een openstaand raam, ook in kiepstand, is gemakkelijk de forceren. Sluit uw ramen dus alstublieft, ook al bent u maar even weg. Het sluiten van uw ramen is de meest makkelijke, maar ook zeer effectieve maatregel die u kan nemen om uw huis veiliger te maken.

Plaats beveiligingscamera’s

Een andere effectieve maatregel is het plaatsen van beveiligingscamera’s. Camera’s filmen niet alleen verdachte personen of daders. Beveiligingscamera’s zijn ook een zeer effectief preventiemiddel. Beveiligingscamera’s schrikken potentiële inbrekers en overvallers grotendeels af. Hangt er voor uw deur een beveiligingscamera? Dan is de kans groot dat overvallers of inbrekers uw huis overslaan. Mochten deze dieven toch een poging doen om toe te slaan? Dan heeft u ze altijd nog op beeld waardoor de daders gemakkelijker opgepakt kunnen worden.

Installeer een alarmsysteem

Hebben al uw preventiemaatregelen op de één of andere manier toch niet gewerkt? Dan is er altijd nog het alarmsysteem. Dus stel, inbrekers hebben zojuist toch uw deur geforceerd, dan zal er een luid alarm klinken. Dit kan ervoor zorgen dat de gehele buurt gealarmeerd wordt. Hierdoor kunnen dieven niet langer meer rustig hun gang gaan. Ook zal de buurt alarm slaan en de politie bellen. Hierdoor zal dit inbraakavontuur snel ten einde komen.

Voorkomen is beter dan genezen

De handige tips zoals: gebruik goede deursloten, verlichting, camera’s en alarmsystemen zorgen ervoor dat inbrekers niet voorbij uw deur komen. Maar wat als ik u zeg dat u zelfs kunt voorkomen dat inbrekers überhaupt uw deur bereiken. Met de hekwerken van De Wit Hekwerken zorgt u ervoor dat inbrekers van uw volledige terrein wegblijven. Neem snel een kijkje in de webshop voor hun uitgebreide assortiment hekwerken.

groene sierpoort met palen