5 voordelen van een hekwerk 

Hekwerken, ze zijn er in alle soorten en maten. Maar waarom zou u überhaupt een hekwerk willen aanschaffen? En wat is precies het nut van een hekwerk. In deze blog leest u de 5 voordelen van een hekwerk, zodat u snapt waarom een hekwerk zo belangrijk is. 

Een hekwerk beveiligd uw huis

Een hekwerk is primair bedoeld om u een veiliger gevoel te bieden. Wanneer u er namelijk voor kiest om een hekwerk rondom uw huis te laten plaatsen, dan zal dit inbrekers afschrikken. Echter is de voorwaarde hieraan wel dat u voor sterk hekmateriaal kiest, zoals staal of metaal. Verder is het belangrijk om voor een hoog hek (minimaal hoger dan 1,5 meter) te kiezen. Anders kunnen inbrekers alsnog gemakkelijk over het hek klimmen. Kortom bieden hoge hekwerken van hoogkwalitatief materiaal bescherming aan uw woning, maar geeft u als mens ook een veiliger gevoel. 

Sierpoort

Een hekwerk zorgt voor een zeer duidelijke erfgrens 

U kent de burenruzies van het televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ vast wel. Vaak gaat het over onduidelijkheden van de erfgrens. Dat probleem zult u niet meer ervaren indien u kiest voor één van de prachtige hekwerken van De Wit Hekwerken. Een hekwerk zorgt er namelijk voor dat het voor iedere buitenstaander duidelijk is welk grondgebied van u is. Hierdoor zult u ongewenst bezoek op afstand houden. Dit geldt ook voor dieren zoals bijvoorbeeld loslopende honden. Een hekwerk is daarom ook erg gunstig voor uw privacy. 

Hekwerken zijn vrijwel onderhoudsvrij 

De meeste sierhekken worden altijd gecoat. Deze coatinglaag zorgt ervoor dat het onmogelijk is dat uw hekwerk kan gaan roesten. Ook zal de verf, door de coatinglaag, permanent op het hekwerk blijven zitten. Hierdoor heeft uw hekwerk een zeer lange levensduur. Zie het aanschaffen van een hekwerk dus echt als eenmalige uitgave waar u zeer lang plezier van zult hebben. Het enige onderhoud wat u zelf kan plegen, is het schoonmaken van uw hek. Dit is echter alleen nodig indien uw hekwerk zeer vies is geworden en niet wordt gereinigd door regenwater. Indien dit het geval is kunt u ervoor kiezen om uw hekwerk even af te spuiten, of eventueel af te nemen met een sopje. 

Een hekwerk zorgt voor een luxueuze uitstraling van uw woning

Door middel van de prachtige, luxe uitstralende hekwerken van De Wit Hekwerken, tovert u uw huis om in een paleisje. De hekwerken om uw huis stralen namelijk luxe uit. Met name wanneer u kiest voor een hekwerk uit de sierhekwerkencollectie. De Wit Hekwerken biedt wel 20 soorten sierhekwerken aan. Er zit dus altijd wel een hekwerk bij die bij uw huisstijl past. Daarbij zijn hekwerken al jaren zeer populair. Hekwerken raken eigenlijk nooit uit de tijd, waardoor u extra lang kan genieten van een door u uitgekozen hekwerk. 

Looppoorten

Een hekwerk zorgt voor lagere verzekeringskosten 

Heeft u voor een hekwerk gekozen dat primair is bedoeld voor de beveiliging van uw huis? Dan kunt u nog wel eens een fikse korting krijgen op uw inboedelverzekering. De bond van verzekeraars heeft voor deze korting, in samenwerking met de politie, een aantal eisen gesteld waaraan uw hekwerk moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van uw hekwerk, maar ook de postcode waarin u woont heeft invloed op uw premiekorting. Woont u in een dure wijk met een groot risico op inbraken/overvallen. Dan zal de korting bij u wat lager zijn, of u moet beschikken over één van de best beschermende hekwerken. Hiervoor kunt u uiteraard ook terecht bij De Wit Hekwerken. 

Beschermende hekwerken passend bij uw huis

Kortom bieden de hekwerken van De Wit Hekwerken niet alleen bescherming, deze prachtige hekwerken sieren uw huis ook enorm, u krijgt meer privacy en een hekwerk kan er ook nog eens voor zorgen dat u een lagere premie betaald voor uw inboedelverzekering. Kortom bieden hekwerken geweldige voordelen. Bent u er al over uit, of twijfelt u nog? Neem vooral even een kijkje in de webshop van De Wit Hekwerken om te kijken welk hekwerk bij u past.