5 tips voor het onderhouden van uw tuin

U herkent het vast wel. U bent enorm trots op uw prachtige huis, maar met de tuin wil het nog niet helemaal lukken. In deze blog leest u 5 tips om ook van uw tuin een prachtige plek te maken. Zo kunt u aankomende zomer al heerlijk zonnen in uw vernieuwde en makkelijk te onderhouden tuin. 

Leg kunstgras aan in uw tuin

Gras is natuurlijk super mooi in uw tuin. Met gras brengt u de natuur echt uw tuin in. Helaas is er één groot nadeel: gras heeft heel veel onderhoud nodig. Heeft u geen zin meer om uw gazon steeds weer opnieuw te moeten bemesten, sproeien en maaien? Dan is kunstgras de oplossing! Veel mensen hebben echter een afkeer tegen kunstgras, omdat het zo ‘nep’ oogt. Dat is anno 2020 niet helemaal waar. Tegenwoordig lijken kunstgrasmatten net echt! Wilt u uw tuin toch natuurlijk aankleden, maar heeft u geen zin in veel onderhoud? Leg dan kunstgrasmatten aan in uw tuin.  

Dicht de voegen tussen de tegels in uw tuin 

Het volgende irritatiepunt dat in elke tuin wel herkenbaar is, is onkruid. Elk jaar weer zitten de voegen tussen uw tegels weer helemaal vol met onkruid. En die kunt u er telkens weer met de handen uittrekken. Gelukkig is er dé oplossing om onkruid nooit meer tussen uw tegels te laten groeien! Voeg simpelweg de voegen dicht met één van de veel aangeboden elastische voegmiddelen. Deze voegmiddelen zijn bij elke bouwmarkt wel te verkrijgen. Door het dichtvoegen krijgen onkruidzaden geen kans meer om te kiemen en te groeien. Het fijne is dat u een voegmiddel eigenlijk maar één keer hoeft aan te brengen. Wanneer het voegmiddel opgedroogd is, is het middel weersbestendig. Zo bent u de komende jaren af van het ooh zo vervelende onkruid. 

Plaats plantenbakken in uw tuin 

Plantenbakken bieden vele voordelen en mogen daarom niet ontbreken in uw prachtige, maar tegelijkertijd eenvoudig te onderhouden, tuin. Grote plantenbakken staan ten eerste erg mooi in uw tuin, en geven een warme sfeer. Ten tweede hoeft u niet voor elk plantje met uw knieën op de grond te zitten. Plantenbakken zijn eenvoudig te bereiken wanneer u staat, waardoor het plegen van onderhoud (of het planten van bijvoorbeeld Buxusbollen) een stuk eenvoudiger gaat. Tot slot zijn plantenbakken er in allerlei soorten en maten waardoor u altijd wel leuke bijpassende plantenbakken vindt die helemaal bij uw huis/tuinstijl passen. 

Tuin onderhoud

Plant vaste planten in uw tuin 

Een beetje groen kan natuurlijk niet ontbreken in uw tuin. Daarom is het aan te raden om veel groen te planten. Ik hoor u al denken ‘Moet ik al die plantjes dan onderhouden?’. Nee, kies gewoon voor vaste planten die winterhard zijn. Vaste planten, zoals de Buxusbol, gaan wel jaren mee en hebben vrijwel geen water nodig. Alleen regenwater is voldoende om de Buxusbol in leven te houden. 

Maak uw tuin af met een prachtige loungeset 

Nadat u een prachtige omgeving heeft gecreëerd, moet u natuurlijk nog wel plek hebben om van uw gerenoveerde tuin te genieten. Een loungeset is tegenwoordig dé manier om heerlijk te relaxen in de tuin. Ook zijn loungesets erg landelijk en zien er dus fantastisch uit. Naast dat een loungeset heerlijk zit en mooi is, is een loungeset ook nog eens weerbestendig. Laat uw loungeset dus gerust het hele jaar door buiten staan. In de zomer kunt u weer volop genieten van uw loungeset met uitkijk op uw prachtige tuin. 

Waar is mijn privacy?   

U heeft zojuist alle tips gelezen om eenvoudig een prachtige tuin te creëren die slechts weinig onderhoud nodig heeft. Zo kunt u kunstgras aanleggen, uw onkruid dicht voegen, prachtige plantenbakken aanschaffen met vaste planten, en tot slot kunt u hier heerlijk van genieten in een relaxte loungeset. Nu ontbreekt er nog maar één element, privacy. Hiervoor zijn hekwerken de oplossing! In de webshop van De Wit Hekwerken kunt u het grote aanbod aan hekwerken bekijken. Er zit gegarandeerd een hekwerk bij die aansluit op uw wensen.