U

U bent op zoek naar een sierhekwerk en u wilt er graag een aanschaffen, maar wat kost het nu eigenlijk?

Wat kost een sierhekwerk?

De sierhekwerk prijzen hangen af van een aantal factoren, namelijk: type sierhekwerk, de grootte van het project en de eventuele opties. Om een kleine indicatie te geven variëren de gemiddelde sierhekwerk prijzen van € 160,00 per meter tot € 300,00 per meter. In de hogere klasse variëren de sierhekwerk prijzen van € 300,00 per meter tot € 780,00 per meter. Deze prijzen zijn exclusief montage en exclusief btw.

Bent u nu benieuwd naar de prijs van het door u gekozen sierhekwerk en de door u gekozen lengte? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte bij ons aan of neem contact met ons op!

  • Professionele inmeting van uw tuin of perceel waardoor al onze sierhekken exact op maat gemaakt worden
  • Wij fabriceren en monteren hekwerken in eigen beheer, dus een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Uitgebreid assortiment, grote showroom en jarenlange ervaring
Maak een afspraak

Wat kost een sierpoort? 

Om de kosten van een sierpoort voor u in kaart te brengen hebben wij verschillende gegevens nodig. Het hangt namelijk af van welk type sierpoort u kiest, of u hier een elektrische aandrijving op gemonteerd wilt, de montagekosten, of u er een intercom bij wilt, etc… De prijzen van een sierpoort zelf liggen tussen de € 2.500,00 en de € 5.000,00. Het hangt dus af van de opties die u er zelf nog aan toevoegt of deze kosten oplopen. De prijzen van de elektrische aandrijving liggen tussen de € 2.000,00 en € 2.500,00. Bij beide indicaties komen de montagekosten er nog bij. Het ligt er dus wat dat betreft nog aan hoe lang we hiermee bezig zullen zijn.

Weet u al precies wat voor sierpoort u op uw oprit wilt en welke opties daaraan toegevoegd zullen worden? Met onze online calculator worden uw kosten in een helder overzicht uitgewerkt en voor u op een rijtje gezet. Daarnaast kunt u verschillende modellen met elkaar vergelijken. U kunt ook altijd contact met ons opnemen om een offerte aan te vragen. Deze is geheel vrijblijvend.

Wat kost een schuifpoort?

Het plaatsen van een schuifpoort is een stuk duurder. Dit komt doordat het plaatsen van een schuifpoort een intensiever proces is. Daarnaast is er meer materiaal nodig voor een schuifpoort en zijn deze materialen massiever. Een schuifpoort heeft ook een automatisch systeem wat het een stuk duurder maakt. De gemiddelde kosten van een schuifpoort variëren van € 5.000,00 tot € 10.000,00.

Welke factoren hebben invloed op de hekwerk prijzen?

- Het type hekwerk
- Het gewenste model hekwerk
- De grootte/hoogte van een hekwerk
- De grootte van het totale project
- De opstelling van uw hekwerk
- De eventuele opties en toevoegingen

Wat kost een hekwerk plaatsen?

Over het algemeen wordt het plaatsen van een hekwerk onderschat. Het is heel erg belangrijk dat het hekwerk op de juiste manier gemonteerd wordt. Op deze manier heeft heeft het hekwerk natuurlijk een langere levensduur en zal het niet zo snel vernieuwd hoeven worden. De kosten van de montage van een hekwerk hangt af van twee factoren: de aanvang/reiskosten en de montage kosten. Het uurloon van een specialist varieert van € 55,00 tot € 65,00. Deze kosten hebben dus ook weer invloed op de sierhekwerk prijzen en de hekwerk prijzen überhaupt. Natuurlijk zijn er altijd partijen die een voordeliger uurloon aanbieden maar vergeet niet dat u ook betaalt voor de ervaring van de specialisten. Een ervaren specialist werkt sneller en netter dan een onervaren kracht die voordeliger is. Ook met de montage is goedkoop vaak duurkoop.

Sierhekwerk prijzen opgedeeld

De prijzen van een kwalitatief goed sierhekwerk zijn over het algemeen altijd hoog. Toch zijn er een aantal modellen die gemiddeld gezien wat voordeliger zijn dan de meeste sierhekwerken. Dat het ene model goedkoper is dan het andere model heeft te maken met het materiaalgebruik van het hekwerk en niet met de kwaliteit van het hekwerk. Wij zorgen namelijk altijd voor de voor ons hoogst haalbare kwaliteit.

Een van onze voordeligere sierhekwerken is het model Lissabon. De prijzen van dit eigentijdse model sierhekwerk beginnen al vanaf € 165,00 per meter. Maar er zijn ook modernere sierhekwerken die voordelig zijn. Neem als voorbeeld het model Orion. De eenvoudige uitstraling zorgt ervoor dat het model bij vrijwel iedere woning en in iedere tuin past. Het sierhekwerk model Orion wordt standaard geleverd met een ronde spijl. Als u meer van een moderne uitstraling houdt dan is het ook mogelijk om het Orion model te voorzien van een vierkante spijl.

Bent u nu benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met een van onze specialisten of stuur een mailtje.

De gemiddelde sierhekwerk prijzen variëren van € 160,00 per meter tot € 300,00 per meter. Ook hier geldt weer dat de prijs van een hekwerk niets zegt over de kwaliteit. De hoogte van de prijs wordt bepaald door de arbeidsintensiviteit en het materiaalgebruik van het bepaalde model sierhekwerk. Het spreekt voor zich dat een hekwerk met veel ornamenten en krullen een hogere prijs heeft dan een hekwerk met een eenvoudige, minder uitgesproken invulling.

Bent u op zoek naar een sierhekwerk uit het hogere segment? Dan komt u al snel uit bij een sierhekwerken met een luxe uitstraling of bij een die ook privacy biedt zoals het model Matsers of het model Sofia. Doordat deze hekwerken meer materiaal vereisen zijn ze ook duurder dan een gemiddelde soort. De gemiddelde sierhekwerk prijzen uit het hogere segment variëren van € 300,00 per meter tot € 780,00 per meter.

Waar zijn de sierhekwerk prijzen op gebaseerd?

De sierhekwerk prijzen worden per meter aangeboden inclusief palen, beton, rvs bouten en moeren. Om een duurzaam hekwerk te garanderen worden al onze hekwerken volbad verzinkt volgens nen-en-ISO 1461 en daarna 2-laags gecoat in een RAL kleur. (Nen-en-ISO 1461 specificeert de algemene eigenschappen van en beproevingsmethoden voor de deklagen aangebracht door middel van thermisch verzinken. De zinken deklaag mag niet meer dan 2 procent andere metalen bevatten en wordt aangebracht op ijzeren en stalen voorwerpen.)

We proberen de breedte van ieder deel van het hekwerk zoveel mogelijk gelijk te houden voor een fraaiere uitstraling van het hekwerk. In onze ontwerpafdeling zullen wij op basis van de gegevens de perfecte opstelling berekenen en uittekenen. Vervolgens wordt het hekwerk gemonteerd met verlengde palen die ter plaatse worden aangestort met ongeveer 25 kg beton. Het is ook mogelijk om de palen te voorzien van voetplaten als het hekwerk op een muur of een betonnen ondergrond gemonteerd moet worden. We zullen zorgen dat alles soepel zal verlopen en alles perfect gemonteerd zal worden. De sierhekwerk prijzen zijn dus op deze punten gebaseerd.

Waar zijn de sierpoort prijzen op gebaseerd?

De sierpoort prijzen zijn gebaseerd op een stalen poort met 2 poortpalen inclusief het hang- en sluitwerk. De klassieke poorten hebben een frame van koker 40 x 40 mm en spijlen van rond 16 mm. De modernere poorten hebben vaak een wat robuuster uitgevoerd frame. Deze maten variëren van koker 80 x 50 mm tot aan koker 150 x 100 mm. Daarnaast is de spijl invulling van de modernere poorten vaak robuuster dan de klassieke poorten. Neem als voorbeeld het model Sofia. Dit model is voorzien van spijlen van koker 80 x 20 mm die zorgen voor een mooie uitstraling.

De afmetingen van de poortpalen is een belangrijk onderdeel bij een dubbele poort. Hoe groter de paal, hoe duurder de poort. Daarnaast is het visuele aspect van een kleine of grote paal van invloed op de uitstraling van de sierpoort. Hier zullen onze ontwerpers naar kijken. Zij zullen zorgen voor de juiste verhoudingen. Tijdens het ontwerpproces wordt goed gekeken naar de visuele en technische aspecten van de poortpalen. Zo zorgen wij voor de juiste toepassing en verhoudingen!

De Wit Hekwerken, uw ervaren hekwerk specialist

Betrokken, betrouwbaar en gemotiveerd. Dit zijn onze kenmerken die zich uiten in een kwalitatief hoogwaardig hekwerk. Deze kwaliteiten kunnen wij u aanbieden omdat wij alles in eigen beheer produceren en monteren. Vanuit onze productiehal, waar alle niet sierhekwerk en sierpoorten worden geproduceerd, tot onze eigen montageteams. Wij werken als één team aan onze projecten, en dat is ook zeker terug te zien.

Omdat wij alles in eigen beheer doen, kunnen wij u ook de kwaliteit garanderen die een hekwerk vereist. Hiermee onderscheidt De Wit Hekwerken zich van andere bedrijven. Wanneer wij een hekwerk inmeten, uittekenen, produceren en plaatsen, streven wij er te allen tijde naar om een hekwerk te plaatsen waar wij trots op zijn. En dat niet alleen op de dag van oplevering. Wij proberen ook vooruit te denken over hoe een hekwerk er over vijf jaar bij zal staan en wat wij kunnen doen om het beter te maken.

U heeft nu alle wetenschap over de sierhekwerk prijzen. Onze prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend, u kunt uw eigen hekwerk samenstellen en u kunt uw nieuwe hekwerk kosteloos bij u thuis op laten meten waardoor het altijd past. Dus wacht niet langer, neem contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak
Op zoek naar een mooie inrijpoort of hekwerk? We staan u graag met deskundig advies te woord.
Kevin