Schuifpoorten

De Wit Hekwerken is van alle markten thuis. Kwaliteit, design en duurzaamheid staan bij ons centraal. De ijzeren sierhekken zijn perfect als duurzame afscheiding van uw voor- en achtertuin! Wilt u niet alleen uw tuin afscheiden, maar ook uw oprit? Bekijk dan ook eens onze sierpoorten. Wilt u in ieder geval uw tuin afscheiden en komt de sierpoort misschien later? Lees dan nog even verder! Heeft u specifieke wensen? U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen via ons offerte-formulier.

Offerte aanvragen

Filters:

Configureer uw nieuwe schuifpoort!

Maak uw keuze uit één van onze schuifpoorten. Via de configurator kunt u uw nieuwe schuifpoort volledig naar wens samenstellen. Na het samenstellen van uw poort kunt u uw gegevens achterlaten, wij stellen dan een complete offerte voor u op.

De mogelijkheden ontdekken?

We hebben een prachtige selectie van eerder gerealiseerde schuifpoorten verzameld op onze inspiratie-pagina.

Verschillende tips voor de juiste schuifpoort.

Wilt u een mooie schuifpoort bij u op de oprit? Bij De Wit Hekwerk heeft u veel keus! U kunt kiezen voor een elektrische schuifpoort, houten schuifpoort, stalen schuifpoort, etc. Maar voordat u een beslissing neemt over welke schuifpoort u wilt kopen zijn er een aantal vragen die beantwoord moeten worden. De aankoop van een schuifpoort is misschien wel een van de meest uitdagende aankopen van alle type inrijpoorten. Dit heeft te maken met de constructie van de schuifpoort maar ook met de prijs van de schuifpoort. Lees daarom snel verder om erachter te komen op welke vragen u antwoord moet kunnen geven!

Wat is het verschil tussen een schuifpoort en een dubbele poort?

Voordat u een keuze kunt maken tussen een schuifpoort of een dubbele poort is het belangrijk om de situatie te bekijken. Hoe ziet de plek eruit waar de metalen of houten schuifpoort zal komen? Hoeveel ruimte is er voor een houten of metalen schuifpoort? Wil ik een elektrische schuifpoort of een niet elektrische? Wanneer er geen technische of ruimtelijke beperkingen zijn wordt er meestal gekozen voor een dubbele poort. Dat komt omdat een dubbele poort een stuk voordeliger is dan een schuifpoort. Kwalitatief gezien zijn beide poorten gelijkwaardig.

Wanneer kiest u dan voor een schuifpoort?

Er zijn verschillende situaties waarbij er wordt gekozen voor een metalen of houten schuifpoort. Als uw oprit bijvoorbeeld snel afbuigt is een dubbele poort vaak niet mogelijk. Hierdoor belemmert een poortvleugel de doorgang wanneer deze open staat. Als u daarnaast een korte, of steil oplopende oprit heeft is een schuifpoort ook een betere optie. Simpelweg omdat de poortvleugels van een dubbele poort in deze situaties niet naar binnen kunnen draaien. Er is vaak gewoon te weinig ruimte. Een ongeschreven regel in de hekwerk wereld is dat een poort ongeveer 6 tot 10 cm van de grond vrij mag hangen, afhankelijk van wat de wens van de klant en de situatie is. Stel dat een steil oplopende oprit deze 6 cm per meter oploopt. De poortvleugel is daarnaast 2 meter breed. Dit zou betekenen dat de dubbele poort in gesloten stand minimaal 12 cm vrij zou moeten hangen.

Wat kost een schuifpoort?

De exacte prijs van een schuifpoort is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk af van meerdere factoren. Wilt u bijvoorbeeld een elektrische schuifpoort en beveiligingscomponenten, dan brengt dit extra kosten met zich mee. De kosten verschillen uiteraard ook tussen een houten schuifpoort en een stalen schuifpoort. Een stalen poort is veel massiever.

Bij De Wit Hekwerk willen we u toch alvast een idee geven van wat de mogelijke kosten kunnen zijn. Een schuifpoort op zich is verkrijgbaar vanaf € 5.000,00. Gemiddeld gezien liggen de kosten van een schuifpoort tussen de € 5.500,00 en € 7.000,00. Dit zijn de prijzen inclusief montage en exclusief btw. Een exclusieve schuifpoort is verkrijgbaar vanaf € 7.000,00.

Wat kost de aandrijving van een elektrische schuifpoort?

Naast de prijs van een schuifpoort, is de prijs van de aandrijving van een elektrische schuifpoort ook een belangrijk detail. Een schuifpoort aandrijving is anders dan een dubbele poort aandrijving. Het grote verschil is de manier waarop het gemonteerd wordt.

De aandrijving van een elektrische schuifpoort wordt geleverd met 2 handzenders, een besturing met ontvanger en een tandlat. De aandrijving is verkrijgbaar vanaf € 3.615,00. Dit is inclusief montage en exclusief btw. Naast de aandrijving moet er ook beveiliging op de poort komen zodat de poort CE gekeurd is. Dit staat voor Conformité Européenne. Dit is een merkteken dat wij als producent moet aanbrengen op producten in vastgestelde productgroepen. CE geeft aan dat het product voldoet aan de eisen van de Europese Unie. Dit is een wettelijke verplichting. De kosten van de beveiligingscomponenten liggen bij een standaard opstelling tussen de € 400,00 en € 900,00. Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie.

Zoals u ziet kan de prijs van een houten of metalen schuifpoort nogal uiteenlopen. Daarom staan onze specialisten voor u klaar om u te helpen in dit traject. Hekwerk kopen is immers een investering voor de lange termijn. Het is daarom erg belangrijk om dit goed te bespreken.

Welke elektrische schuifpoort aandrijving moet ik kiezen?

Gezien de massa van een schuifpoort is het belangrijk om een kwalitatief goede aandrijving voor uw elektrische schuifpoort te kiezen. Er zijn vele typen aandrijvingen op de markt met grote prijsverschillen. Dit kan voor iemand met weinig tot geen ervaring met schuifpoorten en aandrijvingen verwarrend zijn. Niemand wil uiteindelijk natuurlijk te veel betalen. En juist daarom is het belangrijk om tijdens de aankoop van een elektrische schuifpoort te kiezen voor de juiste kwaliteit. Een hoogwaardige aandrijving is in aanschaf wat duurder maar op de lange termijn niet. Laat u daarom goed adviseren door de specialisten van De Wit Hekwerk en vergelijk niet alleen in prijs maar ook op kwaliteit.

Welke typen schuifpoorten zijn er?

Er zijn twee verschillende typen schuifpoorten. De vrijdragende schuifpoort en de rail schuifpoort. Ondanks dat de poorten op elkaar lijken verschillen ze nogal wat constructie betreft. Lees de details over de twee verschillende poorten hieronder;

Vrijdragende schuifpoort

Een vrijdragende schuifpoort is, zoals de naam al verklapt, een poort die vrij hangt van de grond. Dit is ook direct het grootste verschil met een rail poort. De vrijdragende schuifpoort wordt gedragen door twee wielblokken met daarin gelagerde wielen. De onderbalk van de schuifpoort bestaat uit een stalen koker met daaronder een u-balk. Hierdoor kunnen de wielblokken schuiven. Bovenop de twee stalen balken komt het frame van de poort. Een vrijdragende schuifpoort wordt vaak toegepast op industrieterreinen. Maar soms ook bij opritten van particulieren.

Een nadeel van een vrijdragende schuifpoort is het contra gedeelte van de poort. Doordat de poort vrij hangt op 2 wielblokken is een contrastuk vereist. Door dit contra gedeelte wordt de poort erg lang en is er veel terrein lengte nodig.

Rail poort

Een rail poort is een wat minder zwaar uitgevoerde constructie omdat de poort niet vrij hangt maar altijd rust op zijn wielen. De rail poort wordt voorzien van 2 of 3 wielen die over een rails schuiven. Deze rails wordt op of in een betonfundatie of stalen balk geplaatst. Een rail poort is misschien wel een van de meeste duurzame poorten die er zijn.

Een nadeel van een rail poort is dat over de gehele lengte, wanneer de poort open en dicht staat, een rails komt. Dit houdt in dat wanneer we een rail poort van 5 meter doorgang hebben we in totaal minstens 10 meter aan rail hebben.

Zoek uw nieuwe schuifpoort uit!

Welke details u nodig heeft wanneer u een schuifpoort aanschaft is niks nieuws meer voor u! Neem dus zeker even een kijkje op uw oprit waar de schuifpoort zal komen. Afhankelijk van of u een elektrische schuifpoort wilt of één zonder aandrijving weet u nu ongeveer hoeveel plek u nodig heeft. Als u van de details van uw oprit op de hoogte bent kunt u een schuifpoort uitkiezen die bij uw terrein past. Neemt u een elektrische poort, stalen poort of een houten poort? Bij De Wit Hekwerk hebben we het allemaal en helpen we u graag verder. Bekijk ons assortiment hieronder en neem snel contact met ons op! Ook als u er niet uitkomt kunt u contact opnemen. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden!