Sierpoorten

Sierpoorten specialist van Nederland

Een sierpoort is cruciaal voor het aangezicht van uw woning. Het is het eerste wat je ziet als je aan komt rijden en het laatste wanneer je weer vertrekt. Bent u op zoek naar een unieke op maat gemaakte sierpoort die uw huis een mooier aanzicht zal geven? Bij De Wit Hekwerken hebben wij een breed scala aan sierpoorten waar er zeker een voor u tussen zit. Bekijk eens ons brede assortiment stalen poort ontwerpen of lever zelf een model/ontwerp aan. Heeft u specifieke wensen? U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen via ons offerte-formulier.

Offerte aanvragen

Bekijk eens onze brede assortiment stalen poort ontwerpen of lever zelf een model/ontwerp aan. Kies niet alleen uit verschillende ontwerpen, maar ook uit verschillende automatiseringsmogelijkheden. Er is namelijk een verschil tussen ondergrondse- en bovengrondse automatisering. Hiernaast heeft u nog keuze uit veel meer accessoires bij uw sierpoort, zoals een intercom met camera, een codeklavier of een brievenbus in een poortpaal. Een sierpoort kan ook nog worden uitgebreid met een sierhekwerk.

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met het plaatsen van ijzeren poorten. Wilt u meer weten over de sierpoorten, welke mogelijkheden er zijn, waar u op moet letten en wat de prijsklassen zijn? Lees dan snel verder!

Download het overzicht met de sierpunten

Unieke op maat gemaakte stalen poort uit eigen fabriek

De Wit Hekwerk heeft een eigen fabriek in Dodewaard. Hier worden al onze sierpoorten en sierhekwerken gemaakt door echte vakmensen. Deze vakmensen gebruiken de nieuwste machines en passen de nieuwste technologieën toe om een stalen poort op maat te maken. Een sierpoort of ander hekwerk kopen, is een investering voor de lange termijn. Besparen op de kwaliteit van de materialen van een stalen poort zou dan ook zonde zijn. Hierom vinden wij dat concessie doen in kwaliteit de verkeerde keuze is.

Enkele voordelen van onze sierpoorten:

  • Kosteloos inmeten van uw tuin/perceel om uw sierpoort exact op maat te produceren;
  • Alles wordt voor u met de hand, in onze eigen fabriek op maat gemaakt;
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding;
  • Sfeervolle showtuin;
  • Geproduceerd en gemonteerd door ervaren werknemers;
  • Kwalitatief hoogwaardige poort aandrijvingen.

Waar moet u op letten en hoe kiest u het juiste model sierpoort?

Bij het aankopen van een poort voor uw oprit komt meer kijken dan simpelweg kiezen van het juiste design uit ons assortiment. Naast een fraaie en veilige toevoeging van een sierpoort aan uw oprit moet u ook denken aan het praktische gedeelte hiervan. Dit is namelijk minstens zo belangrijk. U moet er daarom dus wel even voor zitten om de juiste op maat gemaakte keuze voor een stalen poort te maken. Hier helpen wij u dan ook graag mee. 

Daarnaast is het belangrijk dat u goed let op de kwaliteit en behandeling van een stalen poort. Het verzinken en het coatproces zijn factoren die hiervan afhankelijk zijn. Als dit op de juiste manier gedaan is geeft dit de sierpoort een hele lange levensduur. Wij zorgen er altijd voor dat dit op de juiste manier gedaan wordt. We hebben dan ook veel klanten binnen Nederland die al langer dan 30 jaar profijt hebben van hun sierpoorten.

Wilt u met een stalen poort privacy creëren, wilt u liever een klassieke uitstraling met een sierpoort of heeft u een eigen ontwerp? Verschillende factoren kunnen invloed hebben op het ontwerp van uw poort.  Wilt u graag meer privacy creëren? Dan wordt er vaak gekozen voor een eigentijds model met een gesloten invulling. Als u gaat voor een klassieke uitstraling met een sierpoort, dan zijn er vele mogelijkheden om uw sierpoort te personaliseren met verschillende klassieke ornamenten. In ons uitgebreide assortiment stalen poorten kunt u kiezen uit zowel moderne als klassieke poorten. Heeft u een eigen ontwerp voor een poort op uw oprit? Dan is dit ook zeker geen probleem! Met onze ervaren hekwerk specialisten werken wij ieder gewenst ontwerp tot in detail uit.

Wat kost een sierpoort?

Het is begrijpelijk dat u geen idee heeft wat de prijs is van een sierpoort als u geen eerdere ervaring heeft gehad het het aankopen hiervan. De prijzen die u online te zien krijgt van stalen poorten zijn vaak geen maatwerk poorten, maar een standaardoplossing. En dan is is het nog de vraag of zo een poort wel van goede kwaliteit is.  We hebben voor u hieronder uitgewerkt wat een sierpoort kost en waar de kosten op gebaseerd zijn. 

Wilt u liever niet te veel geld uitgeven maar wel een kwalitatief hoge sierpoort? Vanaf ongeveer  € 2.500,00 staat er al een bij u op de oprit. Een sierpoort van het model Lissabon of Orion vallen in deze prijsklasse. De exacte prijs is afhankelijk van de gewenste afmetingen en uw adres.

In de middelste prijsklasse stalen poorten kunt u er al een op maat laten maken tussen de € 3.000,00 en € 3.750,00. Deze prijs is inclusief de materiaalkosten, productiekosten, verzink- en coatkosten en de montagekosten. Alle kosten zijn dus gedekt. Modellen zoals New-York of Bern kunt u terugvinden is deze prijsklasse.

In de hoogste prijsklasse zijn de kosten gemiddeld tussen de € 3.750,00 en € 5.000,00. De modellen die onder andere in deze prijsklasse vallen zijn Sofia, Luxemburg en Matsers. Deze sierpoort modellen zijn duurder omdat het materiaal van het model zwaarder en robuuster is. Het model Lissabon heeft bijvoorbeeld een spijl met een diameter van 16mm, terwijl het sierpoort model Luxemburg een spijlmaat heeft van 100×20 mm.

Prijsopbouw sierpoort

De prijs van een sierpoort hangt af van meerdere factoren. Deze is namelijk oneven opgebouwd uit de volgende vier factoren met daaronder een percentage overzicht:

  • Materiaalkosten
  • Productiekosten
  • Verzink en coatkosten
  • Montagekosten

 

De prijs hangt het meeste af van de materiaal- en arbeidskosten zoals op het diagram te zien is. Dit zijn natuurlijk de twee belangrijkste factoren. Dit zorgt namelijk voor een kwalitatief eindproduct met een lange levensduur. Zoals eerder gezegd zullen wij op deze factoren niet besparen. Simpelweg omdat de kwaliteit van de stalen poort hierdoor achteruit zal gaan. De prijs kwaliteitverhouding is bij ons meer dan goed omdat wij alles zelf doen. Van de productie van de stalen poorten tot het monteren hiervan.  

Bent u benieuwd hoe dit proces van A tot Z loopt? U bent meer dan welkom voor een rondleiding in onze fabriek in Dodewaard. U kunt hier zien hoe de vakmannen te werk gaan en de stalen poorten op maat maken. Wij hebben hier ook een showtuin waar u de verschillende eindresultaten van de sierpoorten terug kunt vinden.

Wat kost een elektrische sierpoort aandrijving?

Heeft u geen zin om telkens uit de auto te stappen om de poort op de oprit open te doen als u thuiskomt van werk? U kunt uw sierpoort bij ons laten automatiseren. Met de GSM-module kunt u met uw telefoon van waar dan ook uw poort op de oprit openen. 

Er zijn verschillende mogelijkheden. De meest gebruikte poort aandrijving is de ondergrondse aandrijving. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een bovengrondse poort aandrijving. Het hangt van uw oprit en terrein af welke aandrijving het beste bij u en de sierpoort past.

Wij hebben bewust gekozen om niet te werken met goedkope poortaandrijvingen. Simpelweg omdat de goedkopere aandrijvingen sneller aan vervanging toe zijn. De soort waar wij mee werken hebben stalen tandwielen, terwijl de goedkopere soort tandwielaandrijving van een sierpoort van kunststof zijn. De motor met kunststof tandwielen slijten dus veel sneller. Wij willen goede kwaliteit leveren en hebben om die reden de bewuste keuze gemaakt voor een aandrijfmotor met een lange levensduur.

Als het nu voorkomt dat uw aandrijfmotor versleten is of niet meer werkt kunt u altijd contact met ons opnemen! Wij komen hem graag repareren of, indien nodig, vervangen.

De toegangscontrole mogelijkheden voor een sierpoort

Als u kiest voor een toegangscontrolesysteem zijn er ook hier verschillende opties mogelijk. De een vindt een handzender fijn terwijl de ander het liefst alles met zijn of haar telefoon regelt. Voor iemand die zijn sierpoort liever bestuurd via de telefoon hebben wij de GSM-module. Een voordeel hiervan is dat u niet beperkt wordt door de afstand vanuit waar u de stalen poort zou willen openen. U kunt van waar dan ook ter wereld uw elektrische hek openen. Waar u met een handzender een bereik heeft van ongeveer 200 meter. 

Daarnaast zijn er nog veel meer accessoires mogelijk zoals een intercom met of zonder camera, een codeklavier, sleutelschakelaar of uitrij lus. Het gaat er uiteindelijk om dat uw terrein veilig is afgesloten.

Inspiratie voor uw sierpoort en hoe nu verder?

Staat u nu te popelen om een nieuwe stalen poort te kopen? Dat begint natuurlijk bij het model. Welke vindt u nu het mooiste en past het beste bij uw huis? Het gaat er natuurlijk om dat de sierpoort ook een toevoeging is aan het aanzicht van uw huis. Het is begrijpelijk dat u niet meteen een keuze kan maken, we hebben namelijk veel opties. Twijfel dan niet om in onze fabriek langs te komen in Dodewaard. Hier kunt u in de showtuin ieder specifiek model bekijken. U zal zien waarom onze hekwerken bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Als u vragen heeft kunt u die ter plekke in de fabriek stellen. Kunt u niet meer wachten en wilt u liever vandaag dan morgen een nieuwe sierpoort bij u op de oprit? Pak dan nu de telefoon en neem contact met ons op. We zijn bereikbaar op het nummer  (0488) – 41 26 00. U kunt ook mailen naar info@dewithekwerken.nl.